10 Şubat 2009 Salı

Pelikan Prepare for KPDS


Resimi büyütmek için tıklayınız.
 
 
Pelikan Prepare for KPDS
Marka:Pelikan Yayıncılık
Ürün Kodu:9789944119368
Fiyatı:25,00 YTL +KDV
İndirimli:25,65 TL KDV Dahil ( %5 İndirimli )
Havale/EFT ile:24,37 TL KDV Dahil ( %5 İndirimli )

Açıklama:
Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS), çeşitli soru tiplerinden oluşan bir sınavdır. Soru tiplerinin kimilerinin nesnel ölçme tekniklerine uyduğunu ve sınavın belirtiler amacıyla uyuştuğunu söylemek mümkün değildir. Yine de şunu söylemek gerekiyor: KPDS, TOEFLda olduğu gibi "yanlış buldurma" gibi çağ dışı bir soru türü içermiyor. 

KPDSde ki soru türleri aşağıda gösteriliyor.

Soru türü Sorulma ifadesi
1. Sözcük dağarcığı soruları (... sorularda boş bırakılan yerlere uygun düşen kelime ya da ifadeyi bulunuz.)
2. Sözdizimi ağırlıklı dilbilgisi soruları (... sorularda verilen cümleyi uygun şekilde tamamlayan ifadeyi bulunuz.)
3. İşlevsel sözcük ağırlıklı dilbilgisi soruları ( ... sorularda boş bırakılan yerlere uygun düşen kelime ya da ifadeyi bulunuz.)
4. İngilizceden Türkçeye çevirisoruları (.... sorularda, verilen İngilizce cümlenin Türkçe dengini bulunuz.)
5.Türkçeden İngilizceye çeviri soruları (... sorularda, verilen Türkçe cümlenin İngilizce dengini bulunuz.)
6.Metin bütünlüğü ile ilgili yazma soruları (... sorularda parçada boş bırakılan yere uygun ifadeyi bulunuz.)
7.Metinsel birlikle ilgili yazma soruları (.... sorularda, sırasıyla okunduğunda anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulunuz.)
8.İşlevsel kavramsal sorular (... sorularda verilen duruma uygun düşen ifadeyi bulunuz.)
9.İletişimsel sorular (... sorularda, karşılıklı konuşmanın boş bırakılan kısmında söylenmiş olabilecek sözü bulunuz.)
10.Eşanlamlı yapılarla ilgili sorular (...sorularda verilen cümleye anlamca en yakın olan cümleyi bulunuz.)
11.Okuma becerisi soruları (... sorulan aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız.)

Bütün bu soru tiplerini içeren bir sınav, zor olmak durumundadır. Sadece ölçmeyi amaçladığı şeyin dil gibi karmaşık bir olgu olmasından ötürü değil, bizzat soru tiplerinin çeşitliliği ve türleri nedeniyle zor olmak durumundadır. Böyle bir sınava girecekleri hazırlamak için yazılan bir kitap ta bu zorlukları göz önüne almak durumundadır.

Prepare For KPDS (PKPDS) bütün bu kaygılarla hazırlandı. PKPDS aşağıdaki bölümleri içermektedir.

Dilbilgisi Hazırlık
PFKPDS, 100er soruluk 4 dilbilgisi sınavı ile başlıyor. Bu dört sınav dilbilgisi bilginizi yeniden gözden geçirmenizi sağlayacaktır. Açıklamalı anahtar, dilbilgisi bilginizi pekiştirecek, eksikliklerinizi gidermeye yardımcı olacaktır.
Yabancı dil sınavlarında dilbilgisi sorulan belirli sayıda dilbilgisel özelliğinin bilinip bilinmediğini ölçer. Bu amaçla onbinlerce soru hazırlamak mümkünse de gerçekte soru maddesi haline getirilen dilbilgisel özelliklerin sayısı kısıtlıdır. Düzenli bir çalışma ile dilbilgisi sorularının tümü kolayca yanıtlanabilir.

Sözcük Dağarcığı
PFKPDS, 100er soruluk 4 sözcük dağarcığı sınavı içeriyor. Bu sınavlarda kullanımı yaygın sözcükler sergilenmektedir. Sınavlar İngilizce sözcük dağarcığı bilgilerinizi düzenli bir şekilde tekrar etmenizi sağlamayı amaçlamaktadır. Açıklamalı anahtar size kolaylık sağlayacaktır.

1350 Sözcük
Sözcük dağarcığıyla ilgili sorularda sınava girenlerin işleri çok daha zordur. Pek çok sözcük vardır ve her sözcük değışik çevrelerde değişik anlamlarda kullanılabilir. PKPDS sözcük dağarcığıyla ilgili sorularda başarınızı büyük ölçüde artırmak için 1350 sözcüklük bir sözlükçe sunmaktadır. Sunulan sözcükler, KPDS sınavlannda sorulma olasılığı yüksek 
sözcüklerden seçilmiştir. Ayrıca bu sözcükler için yakın anlamlı sözcükler de verilerek kapsamlı bir sözcük dağarcığı oluşturulmaya çalışılmıştır.

Functions and Notions
KPDSde yanıtlanması en zor olan sorular arasında 8. ve 9. bölük soruları (işlevsel kavramsal ve iletişimsel) yer almaktadır. PKPDS, işlevsel kavramsal ve iletişimsel soruları daha kolay yanıtlayabilmeniz için bir de Functions and Notions bölümü sunmaktadır. Bu bölümde işlev ve kavramlar alfabetik bir dizin içinde verilmektedir.

Key Modules
PKPDS, en çok soru maddesi olarak kullanılan sözdizimsel özellikleri KEY MODULES bölümünde özetler şeklinde sunmaktadır. KEY MODULES yoğun bir bilgi hazinesi şeklindedir. Bu bölümü hızlı ama dikkatli bir şekilde gözden geçirmeniz halinde kimi sözdizimsel soruların kolaylıkla yanıtlanabileceğini göreceksiniz.

Phrasal Verbs
PKPDS, en yaygın phrasal verblerin bir listesini sunmaktadır. Listede, phrase verblerin anlamları ve örnek tümceler verilmektedir. Bu liste KPDS ve ÜDS sınavlarında karşınıza çıkacak eylemlerin hemen hemen tümünü kapsayan ayrıntılı bir listedir.

10 Practice Tests
PKPDS 10 tam KPDS sınavı örneği içermektedir. Örnek sınavlarm hazırlanmasmda iki amaç birden güdüldü. Sınavların bir yandan KPDS sınavı ömeği olabilecek şekilde hazırlanmasına özen gösterilirken diğer yandan da soruların mümkün olduğunca çok sayıda dilsel özelliği ölçmesi için çalışıldı. Bu sınavlar için açıklamalı anahtarlar da hazırlanarak bunların doğrudan bir öğretim aracı olmaları amaçlanmıştır.

PKPDSdeki okuma parçaları özenle seçilmiştir. Okuma parçalarının bir yandan hem yapısal açıdan hem de sözcük dağarcığı açısından uygun olması amaçlanırken diğer yandan da parçalarla ilgili soruların okuma becerinizi ölçmesi kadar geliştirici olmasına da çalışılmıştır.
Bu kitap Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına girecekleri bu sınava hazırlamak için hazırlandı. Sınava girenlere yardımcı olmak amacıyla kitabı hazırlama işine giriştiğimde zor bir işe giriştiğimi biliyordum. Kitabın yazımı beklediğimden çok daha zor, uzun ve yorucu oldu. Kitabı basıma hazırlamak için sayısız geceyi bilgisayar başında sabahlayarak geçirdim. Ortaya çıkan eserin amacına ulaştığını görmekten mutluluk duyuyorum.

Prepare For KPDS için bir kişiye özel teşekkür borçluyum. Eşim Esin Sezer, bütün kitabı sözcük sözcük okudu. Kitapta yer alan her soruyu tarttı, eleştirdi, önerilerde bulundu, kitabın her yönünü dikkatle gözden geçirdi. Eşimin titiz çalışması ve yapıcı eleştirileri sayesinde, Prepare For KPDS in çok daha iyi bir kitap olduğuna inanıyorum.

Yazarı: Ayhan Sezer

Sayfa Sayısı:574

Kağıt Cinsi: 1.Hamur

Baskı Sayısı / Baskı Yılı: 17.Baskı / 2008

Ebat Bilgileri: 16,00 X 24,00 X 2,50

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder